Skip to main content

Mednarodna sodelovanja

Slovenska vojska vabi k sodelovanju v Natovem inovacijskem izzivu

V drugi polovici letošnjega leta bo Slovenija gostila Natov inovacijski izziv (NATO Innovation Challenge), ki bo tokrat namenjen izboljšanju vojaške mobilnosti. Njegov cilj je poiskati digitalno rešitev, ki bo omogočila usklajeno in učinkovito načrtovanje ter izvajanje vojaških premikov z uporabo vseevropskega prometnega omrežja (TEN-T).

Izziv se bo odvijal v štirih fazah:

15. junij – 5. oktober 2023

čas predložitve predlogov

5. – 25. oktober 2023

predizbor

25. oktober 2023

razglasitev finalistov

14. november 2023

zaključna prireditev z nastopi finalistov in razglasitvijo zmagovalca izziva

Natov inovacijski izziv je tekmovanje, na katerem lahko sodelujejo posamezniki, skupine, akademska sfera in drugi udeleženci iz držav članic Nata, pri čemer iščejo inovativne rešitve na različnih področjih, pomembnih za vojaški razvoj.

Serija Natovih inovacijskih izzivov, ki jo od leta 2017 organizira inovacijsko vozlišče Zavezniškega poveljstva za transformacijo, je proces ustvarjanja idej, namenjen hitremu in stroškovno učinkovitemu reševanju skupnih izzivov zavezništva in držav članic. Gre za proces, ki je odprt za vse države članice Nata in omogoča spodbujanje razvoja prihodnjih zmogljivosti, novosti pri razvoju rešitev, ohranjanje tehnološke prednosti Nata, navezovanje stikov z različnimi akterji in mreženje ter sodelovanje.

Podrobnosti glede prijav in scenarij izziva so na voljo na uradni strani dogodka.

Vabljeni k sodelovanju!

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava