Skip to main content

Garda, orkester in športniki

GARDA

Začetki delovanja Enote za protokol Slovenske vojske segajo v september 1991 in od tedaj je nepogrešljiv sestavni del vsake pomembne državne civilne ali vojaške slovesnosti. Zaradi simbolnega pomena Garde so njeni pripadniki še posebej skrbno izurjeni in usposobljeni. Udejanjajo temeljne vrednote Slovenske vojske in slovenske države. So zgled slovenskega vojaka, ki požrtvovalno izpolnjuje zahtevne in odgovorne naloge.

ORKESTER

Orkester Slovenske vojske je bil ustanovljen leta 1996, sestavljajo ga večinoma glasbeniki z akademsko izobrazbo in ima 48 glasbenikov. Nastopa in predstavlja Slovensko vojsko na vseh pomembnih prireditvah v različnih oblikah kot so koncertni orkester, ceremonialni orkester, veliki džezovski orkester ali kot različne komorne zasedbe.

ŠPORTNA ENOTA

Znotraj športne enote, katere poslanstvo je podpora športu, razvoj gibalnih sposobnosti in promocija športa v Slovenski vojski, je zaposleno do 70 vrhunskih športnikov in trenerjev, kategoriziranih pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Tako Slovenska vojska prispeva k uspehom vrhunskega športa v Sloveniji že vse od svoje uradne ustanovitve decembra 1994.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava