Skip to main content

SV na sejmih

V službi domovine

Na sejemsko-promocijski prireditvi V službi domovine obiskovalkam in obiskovalcem predstavljamo poklice v Slovenski vojski in možnosti razvoja različnih kariernih poti in opremo, oborožitev ter sredstva, ki jih vojak uporablja pri izvajanju svojega poslanstva in nalog. Vojaško delo je dinamično in omogoča profesionalni razvoj v kolektivu, ki temelji na vrednotah, kot so čast, pogum, predanost, lojalnost in tovarištvo. Naš namen je predstaviti prav te vojaške vrednote.

Tretja prireditev V službi domovine je organizirana, v dogovoru z ravnatelji srednjih šol, prvenstveno za dijake srednjih šol, ki jo bodo obiskali v okviru predmeta Aktivno državljanstvo in z Upravami za obrambo Celje in Maribor, ki bodo izvajali seznanitev vojaških obveznikov, ki so v letošnjem letu dopolnili 18 let, z vpisom v vojaško evidenco.

Prav tako pa so na prireditev vabljeni obiskovalci, ki se želijo s pripadnicami in pripadniki Slovenske vojske srečati v živo ter spoznati delček vojaškega vsakdana.

Slovenska vojska ima kot kredibilen zaposlovalec veliko možnosti za zaposlitve. Na prireditvi bo predstavljenih več kot 30 različnih enot Slovenske vojske in več kot 50 različnih vojaških poklicev.

Moto predstavitve Slovenske vojske na sejmu je Skupaj – enotno – vztrajno, ki ga bomo prezentirali skozi predstavitve vojaških poklicev in možnosti vključevanja v Slovensko vojsko. Predstavljena bodo oprema in vozila, ki jih pripadniki različnih rodov in služb uporabljamo pri usposabljanju in delu na terenu, skozi statične predstavitve in dinamiko z enotami na tleh in v zraku. Teoretične vsebine  bodo dijakom predstavljene v Modri dvorani. Statične predstavitve bodo v in pred halo L, dinamične pa zunaj ob hali L.

Dogajanje na sejmišču bo popestreno z nastopi Gardne enote, prav tako ne bo manjkala degustacija dobrot iz vojaškega pekarne.

PROGRAM PRIREDITVE

Vabilo medijem na srečanje 3. novembra v Celju

Predstavitev sejemsko promocijske prireditve V službi domovine medijem

Slovenska vojska se bo predstavila na sejemsko promocijski prireditvi V službi domovine v Celju

Pripadniki Slovenske vojske V službi domovine v Celju

Uspešna predstavitev "Službe domovini" v Celju

 

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava