Skip to main content

Začela se je mednarodna vojaška vaja Zvezda Triglava 2022

V ponedeljek, 12. septembra, se je v Vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli s krajšo slovesnostjo začela sedma mednarodna vojaška vaja Zvezda Triglava.

Na vaji bodo pripadnice in pripadniki 132. gorskega polka 1. brigade, stalne in rezervne sestave sodelovali s pripadniki oboroženih sil Madžarske (2nd Vitez Árpád Bertalan Special Purpose Brigade), Poljske (22nd Mountain Infantry Division), Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske (2nd Battalion, Parachute Regiment) ter Nacionalne garde Združenih držav Amerike (1-157th Infantry Regiment – Mountain).

Skupnega urjenja gorskega bojevanja, izmenjave izkušenj in dviga povezljivosti med sodelujočimi enotami Slovenske vojske ter zavezniki in partnerji se bodo tokrat kot opazovalci udeležili tudi predstavniki oboroženih sil Italije, Luksemburga, Madžarske, Nemčije in Združenih držav Amerike.

Vaja bo potekala v okolici Vojašnice Boštjana Kekca na Bohinjski Beli (plezališče Iglica in plezališče Kupljenik), na strelišču in vadišču Slovenske vojske Mačkovec ter na območju Škofjeloškega hribovja (Gorenja vas, Blegoš, Ermanovec).

Vaja Zvezda Triglava je del jesenskega niza vaj Slovenske vojske PRESKOK 22, končala pa se bo v torek, 20. septembra, s krajšo slovesnostjo in postrojem vseh udeležencev v Hotavljah.

Več o nizu vaj Preskok 2022 si lahko preberete na https://www.slovenskavojska.si/poslanstvo/niz-vaj-preskok-2022

Fotografije: SVZ/MO

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava