Skip to main content

V sklepnem delu niza vaj Preskok 22 se zaključuje tudi poveljniško-štabna vaja

Med 7. in 14. oktobrom se v okviru niza vaj Preskok 22 izvaja poveljniško-štabna vaja, ki jo organizira in vodi štab poveljstva sil, poveljstva podrejenih enot sil SV pa nastopajo v vlogi primarnih vadbencev.

Aktivnosti potekajo na mirnodobnih poveljniških mestih kot tudi na terensko vzpostavljenih poveljniških mestih. Po v naprej pripravljenem scenariju ter v okviru vadbene operacije pod imenom »Perunov primež« se preigravajo različne situacije in incidenti v vadbenem okolju razglašenega izrednega in vojnega stanja v RS.

Namen poveljniško-štabne vaje je, da se skozi proces bojnega načrtovanja ter izvedbo dinamike vaje prepoznajo vsebine, ki so sistemsko nedorečene v kontekstu delovanja sil SV v vojnem stanju ter v odnosu do ostalih subjektov obrambno-varnostnega sistema RS. Rezultati analize vaje bodo uporabljeni pri razvoju lastnih načrtov in konceptov delovanja SV.

Poveljniško-štabna vaja je del niza vaj Preskok 2022, ki jih Slovenska vojska izvaja med 12. septembrom in 21. oktobrom. Moto letošnjega niza vaj je Odvračanje – odpornost – odzivnost!, ki izpostavlja bojni značaj, profesionalnost in osnovno poslanstvo Slovenske vojske, to je obramba domovine.

Več o nizu vaj Preskok 2022 si lahko preberete na https://www.slovenskavojska.si/poslanstvo/niz-vaj-preskok-2022

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava