Skip to main content

Pripadniki na vaji Svarunov pogled aktivno v tretji teden

Pripadniki 72. brigade se že tretji teden usposabljajo na vaji Svarunov pogled na osrednjem vadišču Poček in civilnih zemljiščih v občinah Rogatec, Središče ob Dravi, Brežice, Črnomelj, Metlika in Šentrupert.

Do zaključka vaje, 30. septembra, bo urjenje potekalo v dveh sklopih. Na vadišču Poček se bodo vadbenci urili na taktičnih vajah in taktičnih bojnih streljanjih vodov, s podporo bojnih vozili Svarun in elementov bojne podpore.

Drugi sklop vaje bo potekal na civilnih zemljiščih v dogovoru z lokalnimi skupnostmi v občinah Metlika in Črnomelj, kjer se bodo pehotni oddelki in vodi urili v taktičnih postopkih ob podpori letal in helikopterjev in inženerije, brezpilotnih letalnikov in v procesih bojnega odločanja. Del urjenja bodo tudi skupna usposabljanja s policijo, gasilci in reševalci, zaradi usklajenega delovanja posameznih deležnikov nacionalnovarnostnega sistema Republike Slovenije.

Vaja Svarunov pogled je del niza vaj Preskok 22, ki jih Slovenska vojska izvaja med 12. septembrom in 21. oktobrom. Moto letošnjega niza vaj Preskok 2022 je Odvračanje – odpornost – odzivnost!, ki izpostavlja bojni značaj, profesionalnost in osnovno poslanstvo Slovenske vojske, obramba domovine.

Več o nizu vaj Preskok 2022 si lahko preberete na NIZ VAJ PRESKOK 2022 - Slovenska vojska

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava