Skip to main content

Dan za goste in medije v okviru niza vaj Preskok 22

V četrtek, 20. oktobra, so pripadniki Slovenske vojske v okviru niza vaj Preskok 22 gostom in medijem dinamično predstavili del usposabljanja z vaj na osrednjem vadišču Slovenske vojske v Postojni.

Predstavitev je obsegala bojno streljanje čete z združeno podporo rodov in vajo Balkanskih namenskih zdravstvenih sil. Na koncu je bil še slovesen postroj vseh udeležencev na vajah.

V začetku je obiskovalce pozdravil in nagovoril poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Roman Urbanč: »Danes, po več kot štiridesetih dnevih vaj, zaključujemo z aktivnostmi, ki so odsev naše pripravljenosti, izurjenosti in predanosti.« Niz vaj Preskok je predstavil direktor vaj polkovnik Franc Kalič.

Med drugimi so se na vabilo na predstavitev odzvali predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, minister za obrambo Marjan Šarec, predstavniki Odbora za obrambo, načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš, vojaški atašeji ter drugi visoki gostje.

Niz vaj Preskok 2022 izvaja Slovenska vojska med 12. septembrom in 21. oktobrom. Več o vajah si lahko preberete na spletnih straneh https://www.slovenskavojska.si/poslanstvo/niz-vaj-preskok-2022.

Fotografije: VU XII. razr. Rajko Petek in des. Boris Novković

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava