Skip to main content

Bojni značaj in profesionalnost pripadnikov Slovenske vojske izkazana tudi na zaključni slovesnosti v Postojni

V četrtek, 20. oktobra, so se na osrednjem vadišču Slovenske vojske v Postojni na slovesnem postroju zbrali pripadnice in pripadniki Slovenske vojske, ki sodelujejo v nizu vaj Preskok 22. Vaje že od 12. septembra potekajo tako doma kot v tujini.

Slavnostni govornik na slovesnosti minister za obrambo Marjan Šarec je povdaril, da se je Slovenska vojska na vajah preizkusila v vseh načinih bojevanja in izrekel posebno priznanje vsem sodelujočim. Izpostavil je pomen vojaške pripravljenosti in tvornega sodelovanja Republike Slovenije tudi v zavezništvu.

Slovesnost je bila tudi priložnost za povišanje v najvišji častniški čin in podelitev brigadirske sablje brigadirju Boštjanu Bašu, poveljniku 72. brigade. Povišanje in podelitev sta izvedla načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš in minister za obrambo Marjan Šarec.

Moto letošnjega niza vaj Preskok 2022 je Odvračanje – odpornost – odzivnost!, ki izpostavlja bojni značaj, profesionalnost in temeljno poslanstvo Slovenske vojske, obrambo domovine. Kredibilno in uspešno odvračanje je nujno za suverenost in prostorsko celovitost ter interese Republike Slovenije.

Slovenska vojska z vajami utrjuje sposobnosti za krizno odzivanje doma in v tujini, delovanje v operacijah visoke odzivnosti ter povezljivost z zavezništvom.

Več o nizu vaj Preskok 2022 si lahko preberete na spletnih straneh https://www.slovenskavojska.si/poslanstvo/niz-vaj-preskok-2022.

Fotografije: VU XII. razr. Rajko Petek in des. Boris Novković

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava