Skip to main content

Zvezda Triglava 2022 odvračalno, odporno in odzivno

Udeleženci mednarodnega vojaškega usposabljanja Zvezda Triglava 2022 (ang. Triglav Star 2022), so se iz okolice Bohinjske Bele preselili na širše območje Poljanske doline.

Po izvedenih individualnih in kolektivnih urjenjih gorniških veščin na plezališčih in feratah, v okviru orientacijskih pohodov in iz taktičnih tehnik ter postopkov za bojevanje v gorskem svetu, so nacionalno mešani vodi – po izdaji vadbenega ukaza – zavzeli lokacije za izvedbo skupne taktične vaje (ang. Field Training Exercise – FTX) ravni čete.

Ob premikanju po različnem gorskem terenu podnevi in ponoči, premagovanju višinskih razlik z bojno opremo, premikanju po vrvi in hojo po brezpotjih, so izvali taktične premike in napade večnacionalne čete na nasprotnika.

Pripadniki 132. gorskega polkapripadniki oboroženih sil Madžarske, Poljske, Velike Britanije in ZDA, so zavzeli pobočja Ermanovca in Blegoša, najvidnejše »akcije« pa so z namenom izmenjave izkušenj in dviga povezljivosti med zavezniki in partnerji, spremljali tudi opazovalci iz Italije, Luksemburga, Madžarske, Nemčije in ZDA.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava