Skip to main content

Znak EXPERT INFANTRYMAN BADGE 2022 si je prislužilo sedem pripadnikov Slovenske vojske

V italijanski Vicenzi se je v četrtek, 10. novembra, zaključilo preverjanje obvladovanja osnovnih veščin in postopkov pehotnega vojaka za pridobitev znaka »Expert Infantryman Badge« – EIB.

V organizaciji 173. zračno-desantne brigade ameriških oboroženih sil se je tokratnega preverjanja udeležilo sedem pripadnikov Slovenske vojske. Gre za eno najzahtevnejših preverjanj individualne usposobljenosti pehotnega vojaka v Evropi, na katerem se preizkuša posameznikovo telesno pripravljenost, strelsko usposobljenost, orientacijsko sposobnost in sposobnost izvajanja drugih bojnih nalog – vse kot dokaz visoke učinkovitosti na bojišču.

Samo preverjanje vključuje štiri sklope: preverjanje telesne pripravljenosti/gibalnih sposobnosti (49 sklec, 59 trebušnjakov in preteči 4 milje v 32 minutah ali manj), dnevno in nočno orientacijo z uporabo zemljevida in kompasa v določenem časovnem okviru, pohod na 20-kilometrski trasi z oborožitvijo in bojno opremo ter časovno omejitvijo največ treh ur ter preverjanje obvladovanja osnovnih vojaških veščin.

Čestitke!

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava