Skip to main content

Z vojaki in policisti, ki bodo praznike preživeli na nalogah varovanja meje

V petek, 24. decembra, sta poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Miha Škerbinc in direktor Uprave uniformirane policije Danijel Lorbek obiskala vojake in policiste na nalogah varovanja širšega območja državne meje.

Vsem, ki so na predbožični dan na dolžnosti in njihovim bližnjim, sta zaželela mirne praznike.

Skladno s sklepom Vlade RS Slovenska vojska (SV) sodeluje s Policijo pri širšem varovanju državne meje od 18. februarja 2016. Poleg mešanih patrulj s Policijo in samostojnih opazovalnic, zagotavljajo vzdrževanje začasnih tehničnih ovir in komunikacij za patruljiranje ter opazovanje iz zraka z brezpilotniki, s helikopterjem in letalom Zlin.

V naloge, povezane z nezakonitimi migracijami, je Slovenska vojska vključena od 19. oktobra 2015. Do danes so bili pripadnice in pripadniki na te naloge napoteni 271.300-krat, letos pri varovanju državne meje sodeluje povprečno 150 pripadnikov SV na dan. Varovanje meje vodi, usmerja in nadzira Policija. Policijske postopke vodijo policisti, vojakom, ki pri varovanju meje sodelujejo skladno z vojaškimi taktikami, tehnikami in postopki, pa poveljujejo vojaški poveljniki.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava