Skip to main content

Vabilo medijem na strokovni razpravi Slovenske vojske na sejmu obrambe, varnosti, zaščite in reševanja Sobra 2023

Predstavnike medijev vabimo na predstavitveni razpravi, ki jih bodo pripadniki Slovenske vojske izvedli v okviru ob sejemskih aktivnosti na sejmu Sobra 2023, na sejmišču Pomurskih sejmov v Gornji Radgoni, Cesta na stadion 2:

  • panelna razprava Slovenska vojska v pomoč ob naravnih in drugih nesrečah, ki bo potekala včetrtek, 21. septembra, od 12.30 do 13.30 urev dvorani 1.

Na razpravi bodo izkušnje sodelovanja in pomoči Slovenske vojske pri poplavah v letu 2023, požarih na Krasu 2022 in epidemiji covida 19 predstavili brigadir Franc Koračin, namestnik poveljnika Generalštaba Slovenske vojske, podpolkovnik Gregor Hafner, namestnik poveljnika 72. brigade, podpolkovnik Robert Špernjak, namestnik poveljnika 15. polka vojaškega letalstva, in vojaški uslužbenec dr. Igor Goričan, čemur bo sledila razprava udeležencev. Moderatorka razprave bo podpolkovnica Nina Raduha, načelnica Oddelka za odnose z javnostmi.

Na panelno razpravo so vabljeni predstavniki uprave in izpostav Republike Slovenije za zaščito in reševanje, predstavniki občin, ki delujejo na tem področju, predstavniki Ministrstva za obrambo, Civilne zaščite in Slovenske vojske.

  • okrogla miza Tendenca razvoja vojaškega izobraževanja v RS, ki bo potekala vpetek, 22. septembra, od 12.00 do 13.30 urev dvorani 2.

Slovenska vojska je kredibilen zaveznik in partner, ki nameni veliko pozornosti posodabljanju ter skrbi za izobraževanje in usposabljanje svojih pripadnikov. Na okrogli mizi bosta, po uvodnem nagovoru poveljnika Centra vojaških šol brigadirja Petra Zakrajška, dr. Darko Ščavničar in dr. Valerija Bernik z Visoke vojaške šole predstavila civilno in vojaško izobraževanje podčastnikov in častnikov, predstavnik Uprave za obrambo možnosti zaposlovanja in štipendiranja, polkovnik Tomaž Kladnik pa kakovost vojaškega izobraževanja, čemur bo sledila razprava vseh udeležencev. Na okroglo mizo so vabljeni predstavniki Ministrstva za obrambo, Slovenske vojske in fakultet.

Pred razpravami ste oba dneva vabljeni na ogled dinamične predstavitve enot Slovenske vojske in nastopa Gardne enote s posebnimi postrojitvenimi pravili, na osrednjem poligonu ob dvorani 4 na sejmišču, med 10.45 in 11.30 uro ter statične predstavitve vojaške opreme in oborožitve v dvorano A, med 9.00 in 18.00 uro.

Predstavnike medijev vabimo, da spremljajo posvet in se zberejo pri dvorani 1 Pomurskih sejmov v Gornji Radgoni, najpozneje do 12.15 ure v četrtek in do 11.45 ure pri dvorani 2 v petek .

Dodatne informacije: Aleksandra Ferlež, častnica za stike z javnostmi, Aleksandra.Ferlez@mors.si, telefon 041 642 812.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava