Skip to main content

Vabilo medijem na srečanje 3. novembra v Celju

Spoštovani predstavniki medijev,

skladno z načrtovanim razvojem sodelovanja Slovenske vojske z mediji in medijskim okoljem organiziramo jesensko srečanje z vami, saj želimo z vašo pomočjo državljane obveščati o svojem delu in načrtih ter predstaviti 3. sejemsko promocijsko prireditev Slovenske vojske V službi domovine.

 

Vabimo vas na srečanje, na katerem vam bomo predstavili:

  1. sejemsko promocijsko prireditev V službi domovine, civilno-vojaško sodelovanje s srednjimi šolami v okviru predmeta aktivno državljanstvo;
  2. helikopterski ogled prizadetih območij Zgornje Savinjske doline in dvonamensko uporabo vojaške opreme za obrambo domovine ter v sistemu zaščite in reševanja.

Srečanje s predstavitvami in polet bosta v petek, 3. novembra, ob 10. uri v prostorih PRESS CENTRA Celjskega sejma na Dečkovi 1 v Celju.

  1. Uvodnemu pozdravu bosta sledili predstavitvi 3. sejemske promocijske prireditve v Službi domovine, ki bo letos potekala med 8. in 11. novembrom v prostorih Celjskega sejma, d. d., in civilno-vojaško sodelovanje s srednjimi šolami v okviru predmeta aktivno državljanstvo.

Predstavniki Slovenske vojske in Direktorata za obrambo Ministrstva za obrambo RS ter ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije v Celju vam bodo predstavili program prireditve po urah in lokacijah na sejmu. Na prireditvi bo predstavljenih več kot 30 različnih enot Slovenske vojske in več kot 50 različnih vojaških poklicev.

Prireditev bo organizirana predvsem za dijake srednjih šol, ki jo bodo obiskali v okviru predmeta aktivno državljanstvo. Predstavniki uprav za obrambo Celje in Maribor bodo seznanili vojaške obveznike, ki so letos dopolnili 18 let, z vpisom v vojaško evidenco.

Na prireditev so vabljeni tudi obiskovalci, ki se želijo s pripadnicami in pripadniki Slovenske vojske srečati v živo ter spoznati delček vojaškega vsakdana oziroma se vključiti v Slovensko vojsko.

Predstavniki medijev ste na prireditev vabljeni vse dni dogajanja.

2. Po predstavitvah bomo poleteli s helikopterjem nad Zgornjo Savinjsko dolino in si ogledali območje, na katerem smo pripadniki Slovenske vojske sodelovali pri odstranjevanju posledic avgustovskih poplav.

Srečanje so bo končalo predvidoma do 13. ure.

Zaradi organizacije dogodka in prevoza s helikopterjem vas prosimo, da svojo udeležbo z osnovnimi podatki (ime, priimek in medij, za katerega delate) sporočite do srede, 1. novembra, na naslov Aleksandra.Ferlez@mors.si.

Več informacij: majorka Aleksandra Ferlež, tel. 041 642 812.

Zaradi omejenega števila sedežev na helikopterju vas prosimo, da se omejite na dva predstavnika na medijsko hišo.

Če bo vreme slabo, bo predstavitev opreme in vojaških veščin potekala v prostorih Celjskega sejma.

Veseli bomo vašega pozitivnega odziva.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava