Skip to main content

Vabilo medijem na prikaz usposabljanja pripadnikov, ki pogodbeno opravljajo vojaško službo v rezervni sestavi Slovenske vojske

Predstavnike medijev vabimo na zaključek prvega letošnjega obveznega usposabljanja pogodbenih rezervistov Slovenske vojske, ki bo v petek, 27. januarja, ob 10. uri pri Lovskem domu Žabnik v Obrovu.

Skupaj 60 pogodbenih rezervistov 1. brigade Slovenske vojske bo večdnevno usposabljanje zaključilo s prikazom napada na objekt, njegovim pregledom in reševanjem talcev, pri čemer jim bo izvidovanje in oceno učinkov na bojišču zagotavljal brezpilotni letalni sistem C-Astral.

Dogodek bo potekal po naslednjem programu:

  • 9.45: zbor predstavnikov medijev pri Lovskem domu Žabnik v Obrovu (Občina Hrpelje – Kozina),
  • 10.00 do 10.45: prikaz urjenja (napad in pregled objekta, reševanje talcev),
  • 10.45 do 11.00: izjava.

Slovensko vojsko poleg poklicnih pripadnikov trenutno dopolnjuje 759 pripadnikov rezervne sestave, ki so z Ministrstvom za obrambo sklenili pogodbo o opravljanju vojaške službe v rezervni sestavi Slovenske vojske. Usposabljanje pogodbenih rezervistov z odsluženim vojaškim rokom praviloma ni daljše od 30 dni na leto, za svoje delo prejemajo plačilo (več o pogojih in ugodnostih pogodbenih rezervistov: www.postanivojak.si).

Vljudno vabljeni!

Več informacij: Jasna Strmole, tel. 031 330 962.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava