Skip to main content

Vabilo medijem na prikaz mednarodne vojaške vaje Zvezda Triglava 2021

Predstavnike medijev vabimo, da v četrtek, 16. septembra, od 11. ure dalje na območju doline Draga (Begunje na Gorenjskem) spremljajo del mednarodnega vojaškega usposabljanja Zvezda Triglava 2021 (angl. Triglav Star 2021), ki ga pripadniki 132. gorskega polka 1. brigade Slovenske vojske izvajajo skupaj s pripadniki oboroženih sil Velike Britanije in ZDA.

Načrtovane aktivnosti:

  • predstavitev vaje (avditorij Natovega centra odličnosti za gorsko bojevanje),
  • organiziran premik na mesto ogleda vaje (dolina Drage, Begunje na Gorenjskem),
  • izjave in pogovor z udeleženci vaje,
  • premik na izhodišče (Natov center odličnosti za gorsko bojevanje).

Okoli 300 sodelujočih se na vaji iz gorniških veščin usposablja že od 6. septembra, in sicer na širšem območju Bohinjske Bele, Begunj na Gorenjskem, Blegoša in Gorenje vasi - Poljane, s pripadniki Slovenske vojske pa bo do 23. septembra na usposabljanju sodelovala tudi Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje skupaj s predstavniki enot nujne medicinske pomoči, gasilcev idr.

Predstavnike medijev prosimo, da se za spremljanje dogodka zberejo na parkirišču Natovega centra odličnosti za gorsko bojevanje (Poljče 27, Begunje na Gorenjskem) najkasneje do 10.40. Zaradi obiska gostov in protokolarnih aktivnosti kasnejši vstop v objekt ne bo mogoč.

Vljudno vabljeni!

Več informacij: majorka Barbara Hanžič, mobilni telefon 051 663 285

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava