Skip to main content

V nedeljo, 9.1.2022 ob 17. uri je ob krajevnem prazniku potekala Slavnostna otvoritev ISSF Grand Prix 10m in koncert Orkestra Slovenske Vojske.

V Športni dvorani Ruše nas je Častna garda slovenske vojske počastila s spektakularnim nastopom, izjemna glasba Orkestra slovenske vojske pa nas je spremljala skozi celotno prireditev.

Večer smo začeli ob govoru županje Občine Ruše, Urške Repolusk. Predsednik I. Pohorskega bataljona Ruše, Ljubo Germič je spregovoril nekaj besed o novostih in posebnostih ISSF Grand Prix Ruše 2022, katerega je uradno otvoril častni gost mag. Matej Tonin, minister za obrambo. Počastili smo tudi Spomin na padec Pohorskega bataljona z vencem, ki se je prenesel na Trg vstaje pred centralni spomenik. Ob tej priložnosti je tovariš Jože Gašparič iz Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije tudi podelil Borčevska Republiška priznanja. Strelsko društvo I. Pohorski bataljon je dobilo srebrno plaketo Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, Draga Fabjan pa je prejela zlato plaketo.


Hvala in lep pozdrav,

Avtor fotografij  Marko Pigac:

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava