Skip to main content

V Cerkljah ob Krki pričeli z 12. mednarodnim tečajem za kontrolorje združenih ognjev

V ponedeljek, 13. marca, se je v Centru za usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev Slovenske vojske v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki začel že 12. mednarodni tečaj za kontrolorje združenih ognjev. Tečajnike in inštruktorje je uvodoma nagovoril poveljnik 15. polka vojaškega letalstva polkovnik Janez Gaube ter jim zaželel uspešno in varno izvedbo aktivnosti.

Tokratnega tečaja se udeležuje enajst pripadnikov oboroženih sil iz šestih partnerskih in zavezniških držav. Izvajajo ga inštruktorji Centra za usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev iz sestave 154. čete kontrolorjev združenih ognjev ter 152. letalske eskadrilje ob pomoči strokovnjakov iz enot Slovenske vojske in tujine. 

Šesttedensko usposabljanje je sestavljeno iz teoretičnega dela, na katerem bodo slušatelji pridobili znanje za izvajanje nalog kontrolorja združenih ognjev, in praktičnega dela na terenu, kjer bodo pridobljeno znanje preverili s kontroliranjem letalnikov Slovenske vojske in zavezništva. Tečaj bo vključeval tudi usposabljanje na taktičnem JTAC simulatorju, kjer bodo slušatelji izvajali naloge po zahtevnejših in kompleksnejših scenarijih.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava