Skip to main content

Uspešna predstavitev "službe domovini" v Celju

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske so med 8. in 11. novembrom s prireditvijo v Celju širši javnosti pokazali, da so resnično zavezani »službi domovine«. Hkrati pa so predstavili, da obstaja veliko možnosti za sodelovanje v Slovenski vojski.

Na prireditvi V službi domovine so si obiskovalci tako lahko ogledali velik del vozil, opreme in oborožitve, ki jo uporablja Slovenska vojska. Preizkusili so se lahko na različnih simulatorjih oborožitve in preverili svoje sposobnosti in znanje. Najbolj zanimive za obiskovalce so bile tudi letos dinamične predstavitve enot na tleh in v zraku ter vožnja z vojaškimi vozili. Vojaško strumnost pa so s svojim programom pokazali pripadniki Gardne enote.

Sejemsko promocijsko prireditev V službi domovine si je letos ogledalo več kot 3200 dijakov različnih srednjih šol v okviru predmeta Aktivno državljanstvo, vzporedno pa je potekala še seznanitev z vojaško obveznostjo za osemnajstletnike s področja Uprav za obrambo Celje in Maribor. Vse dni prireditve ni manjkalo tudi ostalih obiskovalcev, ki so prav tako lahko spoznavali vojaške vrednote.

Nosilna enota za organizacijo prireditve je bila 72. brigada ob sodelovanju z ostalimi enotami Slovenske vojske na tem projektu.

Fotografije: Luka Mitrović

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava