Skip to main content

Slovenska vojska se bo predstavila na sejmu SOBRA v Gornji Radgoni

Med, 21. septembrom, in 24. septembrom, se bodo pripadniki in pripadnice Slovenske vojske kot del sistema nacionalne obrambe, varnosti ter zaščite in reševanja predstavili na sejmu SOBRA 2023 v Gornji Radgoni.

Priprave na predstavitev bodo potekale med ponedeljkom, 18. septembra, in sredo, 20. septembra, pospravljanje sejemskega prostora pa v ponedeljek, 25. septembra, ko bo v okolici sejmišča Pomurskih sejmov prisotnih več vojaških vozil in opreme, ki pa ne bodo motili pretočnosti prometa.

Med sredo, 20. septembra, in nedeljo, 24. septembra, pa bodo za potrebe predstavitve vojaške dinamike na sejmišču uporabljena manevrska in imitacijska sredstva ter preleti letal in helikopterjev Slovenske vojske. Za hrup se okoliškim prebivalcem opravičujemo.

Ob koncu naj vas še povabimo, da nas obiščete na sejmu Sobra med četrtkom, 21. septembra, in nedeljo, 24. septembra, kjer smo za obiskovalce pripravili pester program.

Moto predstavitve Slovenske vojske na sejmu je Skupaj – enotno – vztrajno, ki ga bomo prezentirali skozi predstavitve vojaških poklicev in možnosti vključevanja v Slovensko vojsko. Predstavljena bodo oprema in vozila, ki jih pripadniki različnih rodov in služb uporabljamo pri usposabljanju in delu na terenu, skozi statične predstavitve in dinamiko z enotami na tleh in v zraku. Statične predstavitve bodo v in pred halo A1, dinamične pa na osrednjem poligonu sejmišča. Vsakodnevno se bodo vrstili tudi nastopi Gardne enote in Orkestra Slovenske vojske, predstavili se bodo tudi športniki Športne enote.

Obiskovalci bodo lahko poskusili okusno hrano iz vojaškega kotla ter se popeljali z vozili Svarun in Valuk.

S strokovno ob sejemsko aktivnostjo v obliki panelne razprave in okrogle mize bosta predstavljeni sodelovanje in pomoč Slovenske vojske v naravnih in drugih nesrečah ter tendenca razvoja vojaškega izobraževanja v Republiki Sloveniji.

Vljudno vabljeni, da nas obiščete in hvala za razumevanje.

Fotografije: Luka Mitrović

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava