Skip to main content

Slovenska vojska se bo predstavila na sejemsko promocijski prireditvi V službi domovine v Celju

Med, 8. novembrom, in 11. novembrom, se bodo pripadniki in pripadnice Slovenske vojske predstavili na sejemsko promocijski prireditvi V službi domovine v prostorih Celjskega sejma, d. d.

Priprave na predstavitev bodo potekale v ponedeljek in torek, 6. in 7. novembra, ko bo v okolici sejmišča Celjskega sejma d. d. prisotnih več vojaških vozil in opreme, ki pa ne bodo motili pretočnosti prometa.

Med torkom, 7. novembra, in soboto 11. novembra, bodo za potrebe predstavitve vojaške dinamike na sejmišču uporabljena manevrska in imitacijska sredstva ter preleti letal in helikopterjev Slovenske vojske. Za hrup se okoliškim prebivalcem opravičujemo.

Prireditev je organizirana,  v dogovoru z ravnatelji srednjih šol, prvenstveno za dijake srednjih šol, ki jo bodo obiskali v okviru predmeta Aktivno državljanstvo in z Upravami za obrambo Celje in Maribor, ki bodo izvajali seznanitev vojaških obveznikov, ki so v letošnjem letu dopolnili 18 let z vpisom v vojaško evidenco.

Prav tako pa so na prireditev vabljeni obiskovalci, ki se želijo s pripadnicami in pripadniki Slovenske vojske srečati v živo ter spoznati delček vojaškega vsakdana, vse dni med 9.00 in 18.30 uro.

Moto predstavitve Slovenske vojske na prireditvi  je Skupaj, enotno in vztrajno, ki ga bomo vojaki predstavili s predstavitvami vojaških poklicev, opreme, oborožitve in sredstev, ki jih uporabljamo za izvajanje svojega poslanstva in nalog, možnosti vključevanja v Slovensko vojsko in razvoja različnih kariernih poti. Statične in dinamične predstavitve bodo potekale v hali L in ob njej.  

Vojaško delo je dinamično in omogoča profesionalni razvoj v kolektivu, ki temelji na vrednotah, kot so čast, pogum, predanost, lojalnost in tovarištvo. Naš namen je predstaviti prav te vojaške vrednote.

Slovenska vojska ima kot kredibilen zaposlovalec veliko možnosti za zaposlitve in sicer na področjih osebnostnega razvoja, zdravega načina življenja, dela s sodobno tehniko in oborožitvijo. Pri tem povezuje svoje zaposlene v enoten kolektiv, v katerem je poudarjena skrb drug za drugega. Na prireditvi bo predstavljenih več kot 30 različnih enot Slovenske vojske in več kot 50 različnih vojaških poklicev.

Prireditev bo organizirana tretjič, lani sta podobni prireditvi potekali v maju in novembru.

Vstop na prireditev je prost.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava