Skip to main content

Regionalno CISM tekmovanje LIPICA OPEN

Slovenska vojska je že deseto leto organizirala regionalni CISM kamp v orientaciji v Sloveniji. Kratica označuje Mednarodni svet za vojaški šport (franc. Conseil  International du Sport Militaire  - CISM).

V sklopu priprav so se pripadnice in pripadniki vabljenih vojsk udeležili tudi mednarodnega civilnega tekmovanja v orientacijskem teku Lipica Open. Potekalo je med 11. in 15. marcem v okolici Lipice z rekordno udeležbo. Več kot sto  pripadnikov in pripadnic je prišlo iz Avstrije, Albanije, Belgije, Danske, Finske, Francije, Latvije, Nizozemske, Madžarske, Severne Makedonije, Srbije, Švedske, Združenih Arabskih Emiratov in Slovenske vojske, nastanjeni so bili v vojašnici Janka Premrla Vojka v Vipavi.

Pri regionalnem CISM tekmovanju v orientaciji so upoštevali rezultate prvih dveh dni omenjenega civilnega tekmovanja v kategoriji Elite. V ženski kategoriji je zmagovalka regionalne CISM tekme postala Švedinja Fanny Sundblad, drugo mesto je zasedla Avstrijka Ylvi Kastner, tretje mesto pa pripadnica Slovenske vojske Mojca Flerin Drevenšek.

Tudi v moški konkurenci je zmagovalec postal predstavnik švedske vojske Gustav Hinder, drugo mesto je zasedel Avstrijec Mathias Peter, tretji je bil predstavnik Latvije Martins Sirmais.

Ekipni pokal v moški konkurenci je odšel v roke avstrijske vojske, pripadniki švedske vojske so bili na drugem mestu, na tretjem pa Latvijci. V ženski razvrstitvi so prvo mesto osvojile Francozinje, drugo tekmovalke iz Belgije, ekipa Slovenske vojske pa je osvojila tretje mesto.

Regionalno CISM tekmovanje je skozi čas preraslo v velik dogodek, znotraj katerega sodeluje 14 držav udeleženk, kar kaže na tvorno sodelovanje med Mednarodnim svetom za vojaški šport in Slovensko vojsko, ki se je tudi tokrat izkazala kot odličen organizator.

Fotografije: Borut Cirnski

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava