Skip to main content

Pripadniki Slovenske vojske bodo izvajali monitoring plazovitih območij

Slovenska vojska, več kot 600 njenih pripadnikov in pripadnic, je od začetka dejavna pri odpravljanju posledic poplav, ki so avgusta prizadele Slovenijo. Naše delovanje je zdaj usmerjeno v pomoč pri saniranju vodotokov, vodovoda, oskrbi z vodo in gradnji mostov ter spremljanju tujih oboroženih sil. Hkrati preizkušamo uporabnost različne vojaške tehnike v podporo državi v kriznih razmerah.

Pripadniki Slovenske vojske so med drugim opremljeni tudi z brezpilotnimi zmogljivostmi, ki se lahko pokažejo za zelo koristne pri izvajanju nadzora nad plazovitimi območji, ki so se pojavila kot posledica poplav. V teh dneh bodo izvajali monitoring plazovitih območij v dolini Mežice ob podpori izvajalca brezpilotnih zmogljivosti.

Spremljanje plazovin na območju, ki ga je prizadela katastrofa, se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Poleg tega bo naloga tudi odlična priložnost za usposabljanje naših posadk, vključno z operaterji in inštruktorji brezpilotnih letalnikov. Delo na terenu poteka v skladu z načrti vojaškega letalskega organa, ki so oblikovani za učinkovito obvladovanje trenutnih razmer.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava