Skip to main content

Predstavitev sejemsko promocijske prireditve V službi domovine medijem

V petek, 3. novembra, je v Celju potekala novinarska konferenca za predstavitev sejemsko promocijske prireditve V službi domovine, ki bo potekala med sredo, 8. in soboto, 11. novembra v prostorih Celjskega sejma d. d. Predstavniki Slovenske vojske, Uprave za obrambo Celje in ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije iz Celja so novinarjem predstavili namen in program prireditve ter povezanost različnih subjektov pri organizaciji in izvedbi.

Prireditev, ki jo organizira Slovenska vojska v sodelovanju z Direktoratom za obrambne zadeve MORS bo tretja zapovrstjo. V lanskem je sta bili prireditvi s podobnim programom namenjeni pretežno vojaškim obveznikom ob vpisu v vojaško evidenco in za seznanitev z vojaško dolžnostjo, srednješolcem v okviru predmeta Aktivno državljanstvo ter tudi za ostalim zainteresiranim obiskovalcem.

Tretja prireditev bo organizirana,  v dogovoru z ravnatelji srednjih šol, prvenstveno za dijake srednjih šol, ki jo bodo obiskali v okviru predmeta Aktivno državljanstvo, prav tako pa so vabljeni tudi vojaški obvezniki ob vpisu v vojaško evidenco in za seznanitev z vojaško dolžnostjo iz območja Uprav za obrambo Celje in Maribor.

Prireditev je odprta tudi za obiskovalce, ki se želijo s pripadnicami in pripadniki Slovenske vojske srečati v živo ter spoznati delček vojaškega vsakdana. Na prireditvi bo predstavljenih več kot 30 različnih enot Slovenske vojske in več kot 50 različnih vojaških poklicev, možnosti vključevanja v Slovensko vojsko ter oprema in vozila, ki jih pripadniki različnih rodov in služb uporabljajo pri usposabljanju in delu na terenu, statično in dinamično, z enotami na tleh in v zraku.

Vstop na prireditev bo brezplačen.

Fotografije: VU VI.r. Luka Mitrović

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava