Skip to main content

Pred slušatelji mednarodnega tečaja kontrolorjev združenih ognjev še dva tedna usposabljanja

Od torka, 9. do četrtka, 18. aprila, se bodo slušatelji mednarodnega tečaja kontrolorjev združenih ognjev usposabljali vsak dan na širšem območju letališča Cerklje ob Krki, Črnomlja, Gotenice, Loke pri Žusmu, Mirnske doline, Metlike, Polane pri Lisci in Soriške planine. V Centru kontrolorjev združenih ognjev Slovenske vojske se ta mesec zaključuje šesttedenski tečaj, ki se ga udeležuje osem pripadnikov oboroženih sil iz šestih partnerskih in zavezniških držav.

Usposabljanje slušateljev mednarodnega tečaja bodo na območjih usposabljanja podpirale posadke letal in helikopterjev Slovenske vojske, ki bodo navedene kraje preletavali v določenih časovnih intervalih predvidoma med 9. in 15. uro. Območje usposabljanja se bo določilo glede na trenutne vremenske razmere.

Slovenska vojska po vzpostaviti akreditiranega, regionalnega in večnacionalnega Centra kontrolorjev združenih ognjev, ki deluje na letališču Cerklje ob Krki, izvaja že 14. mednarodni tečaj. Šesttedenski tečaj je sestavljen iz teoretičnega dela, na katerem slušatelji pridobijo znanje za izvajanje nalog kontrolorja, in praktičnega dela na terenu, kjer pridobljeno znanje preverjajo z navajanjem letalnikov in drugih oborožitvenih sistemov Slovenske vojske. Tečaj vključuje tudi usposabljanje na taktičnem simulatorju, kjer slušatelji izvajajo naloge v zahtevnejših in kompleksnejših scenarijih.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava