Skip to main content

Poveljnik sil Slovenske vojske podpisal letne načrte civilno-vojaškega sodelovanja

Poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Roman Urbanč je v petek, 10. novembra, na Pokljuki podpisal načrte civilno-vojaškega sodelovanja za leto 2024 z zvezami, organizacijami in društvi, ki delujejo v javnem interesu in s katerimi Slovenska vojska krepi svojo prepoznavnost, ugled ter zaupanje civilne družbe. Hkrati podpisnikom nudi podporo pri njihovem delovanju na različnih področjih, ki predstavljajo tudi javni interes, upravičenci pa v sklopu vzajemnosti podpirajo delovanje Slovenske vojske.

»Zavedamo se dejstva, da smo pripadnice in pripadniki Slovenske vojske del družbe, zato je izrednega pomena, da družbi vračamo kar in kolikor lahko in na ta način pripomoremo k boljšim pogojem za življenje naših sodržavljanov,« je poudaril poveljnik sil.

Civilno-vojaško sodelovanje s strani Slovenske vojske vključuje vire in dejavnosti, ki prispevajo k dobrim odnosom tako znotraj vojaške organizacije same kot  v razmerju do civilnih organizacij, društev ter civilnega prebivalstva v območju, kjer enote Slovenske vojske že delujejo ali bodo delovale v prihodnje. Z aktivnostmi dosegamo podporo javnosti, ki je za opravljanje poslanstva Slovenske vojske ključnega pomena. 

Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije in Slovenska vojska zato z zvezami, organizacijami in društvi, ki delujejo v javnem interesu, sklepata večletna pogodbena razmerja, ki so temelj podrobnejših letnih načrtov medsebojnega sodelovanja.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava