Skip to main content

Po premieri glasbenega videospota vojaške skupine Naboj v Mariboru

V ponedeljek, 10. junija, je v Kadetnici potekala premierna uprizoritev glasbenega videospota vojaške glasbene skupine Naboj za njihovo prvo avtorsko skladbo z naslovom Moč, katere avtorja glasbe in besedila sta Marko Šeško in Zora Möderndorfer.

Videospot je avtorski projekt pripadnikov Slovenske vojske in dijakov Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Celje, programa medijski tehnik.

Na snemanju so iz vojaških vrst poleg skupine Naboj sodelovali še pripadniki 74. pehotnega polka, Rodovskega bataljona 72. brigade, 670. logističnega polka, Specialne enote Vojaške policije in 15. brigade vojaškega letalstva in zračne obrambe ter pripadniki Generalštaba SV. Snemanje je potekalo na vojaškem vadišču Berek. V videospotu se poleg skupine Naboj tako predstavljajo pripadniki Slovenske vojske z vojaškimi veščinami, ki jih želimo predstaviti najširši javnosti skozi glasbo.

Premiero so si ogledali vabljeni gostje, dijaki in pripadniki Slovenske vojske, ki jih je nagovoril polkovnik Gregor Hafner, poveljnik 72. brigade in se zahvalil ustvarjalcem videa in poudaril pomembnost projekta za obe organizaciji.

Po premieri videospota so ustvarjalci videa predstavili partnersko sodelovanje ter izzive, ki so se pojavili med pripravami, snemanjem in montažo.

Video si je mogoče ogledati na YouTube kanalu Slovenske vojske na povezavi Vojaška glasbena skupina NABOJ: MOČ (youtube.com).

V Slovenski vojski se zavedamo pomena kulture, na poseben način v letu, ki ga je vlada razglasila za leto generala Rudolfa Maistra. Posvečamo se tudi ustvarjanju tvornega civilno-vojaškega sodelovanja, saj je naše poslanstvo povezano z varovanjem državljank in državljanov ter meja naše skupne domovine.

Fotografije: Luka Mitrović, Zvone Vrankar

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava