Skip to main content

Na obisku v Slovenski vojski predsedujoči Vojaškemu odboru EU general Brieger

Na uradnem obisku v Slovenski vojski se med 12. in 14. junijem mudi predsedujoči Vojaškemu odboru Evropske unije general Robert Brieger z delegacijo. Po sprejemu z vojaškimi častmi se je gost v četrtek, 13. junija, na pogovorih sešel z načelnikom Generalštaba Slovenske vojske generalpodpolkovnikom Robertom Glavašem, v nadaljevanju pa se je v okviru obiska srečal še z državnim sekretarjem na Ministrstvu za obrambo dr. Damirjem Črnčecem.

Sogovorniki so se v okviru pogovorov dotaknili nekaterih aktualnih tem, med njimi varnostne in politične situacije na območju Zahodnega Balkana, pomoči Ukrajini, trenutnega in prihodnjega prispevka Slovenske vojske k skupni varnostni in obrambni politiki EU, njenega sodelovanja v okviru bojne skupine EU ter silah za hitro posredovanje EU. General Brieger pa je v prezentaciji predstavil trenutno varnostno situacijo na območju EU.

General Brieger je v nadaljevanju obiskal nedavno ustanovljeno 15. brigado vojaškega letalstva in zračne obrambe v Cerkljah ob Krki, kjer so mu sogovorniki predstavili delo enote ter zmogljivosti tamkajšnjega letališča.

 

Fotografije: Zvone Vrankar  

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava