Skip to main content

Minister za obrambo RS mag. Matej Tonin na dvodnevnem obisku slovenskega kontingenta KFOR 44.

Minister za obrambo RS mag. Matej Tonin se je od 21.12 do 22.12 mudil na dvodnevnem srečanju s pripadniki slovenskega kontingenta na Kosovu, kateri so nastanjeni v Bazi Camp villagio Italia.

Prvi dan obiska so pripadniki pripravili slavnostni sprejem s kratkim kulturnim programom. Minister je nagovoril prisotne,  poudaril pomen pripadnikov SV na Kosovem in jim namenil svoj čas za pogovor.

Naslednje jutro se je za ministra začelo s pravim vojaškim zajtrkom, nakar je sledil prikaz opremljenosti partnerskih vojska, katera so prav tako nastanjena v omenjeni bazi. Sledil je obisk slovenske avtomehanične delavnice, kjer so mu pripadniki predstavili svoje delo. Po tej predstavitvi je pehotna četa prikazala svojo opremo ter postopke za vzdrževanje javnega reda in miru. Delovni obisk ministra se je nadaljeval v občini Klina, kjer sta mu svoje delovanje predstavila poveljnika slovenskih LMT skupin.

Pred odhodom domov se je minister mag. Matej Tonin srečal z ministrom za obrambo Republike Kosovo gospodom Armendom Mehajem. Svoj obisk Kosova je zaključil z obiskom katoliške katedrale v Prištini, kjer se je srečal s škofom Dodëjem Gjergijem.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava