Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

24.06.2014

Znova uspešen vikend za pripadnike Športne enote

Pretekli konec tedna je bil znova zelo uspešen za pripadnike in pripadnice Športne enote, ki so nastopali na različnih prizoriščih doma in po svetu.

Že v soboto sta se za naslov državne prvakinje v krosu borili letošnja evropska prvakinja Tanja Žakelj in podprvakinja Blaža Klemenčič. Že tretji zaporedni naslov državne prvakinje je osvojila Klemenčičeva, Žakljeva je bila druga. Tretja predstavnica ŠPE Nina Homovec je padla na jutranjem ogrevanju in ni nastopila na dirki. Poleg državnega prvenstva gorskih kolesarjev in kolesark se je pretekli konec tedna na slovenskih cestah odvijala 21. kolesarska dirka po Sloveniji. Na dirki se je z 2. mestom v 1. etapi in 4. mestom v skupnem seštevku dirke izkazal Kristijan Koren.

Novo zmago na tekmah za svetovni pokal je vknjižil kajakaš Nejc Žnidarčič, ki je preteklo soboto zmagal na drugi tekmi letošnjega svetovnega pokala v spustu (sprintu) v avstrijskem Lofru. V nedeljo je bila na sporedu še tekma v klasičnem spustu, kjer je Žnidarčič zasedel 4. mesto. Kajakaši in kanuisti, ki nastopajo v slalomu, so se pretekli vikend za točke svetovnega pokala borili v Pragi. Kanuistični dvojec Luka Božič in Sašo Taljat je znova osvojil 3. mesto.

Aktivni so bili tudi judoisti in judoistke, ki so nastopili na tekmi svetovnega pokala v Budimpešti. Anamari Klementina Velenšek je osvojila 2., Vlora Beđeti pa 3. mesto. Med judoisti je Matjaž Ceraj zasedel 7. mesto. 

Športni plezalci in plezalke so se pomerili na prvi letošnji tekmi svetovnega pokala v težavnosti, ki je bila na sporedu v kitajskem Šanghaju. Mina Markovič je v finalu osvojila 5. mesto, ki ga bo lahko izboljšala na drugi tekmi svetovnega pokala, ki bo na sporedu med 11. in 12. julijem v francoskem Chamonixu. 

Foto: Rajko Petek in arhiv ŠPE

Blaža Klemenčič

Tanja Žakelj

Kristijan Koren

Nejc Žnidarčič

Luka Božič in Sašo Taljat

Anamari Klementina Velenšek

Vlora Beđeti

Matjaž Ceraj

Mina Markovič