Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

02.10.2017

Žnidarčič in Kauzer do novih kolajn na SP, Venko najboljši na gala večeru

V zadnjih dneh svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju na divjih vodah v francoskem Pauju sta pripadnika Športne enote osvojila srebrno ter bronasto kolajno. V disciplini spust sprint je kajakaš Nejc Žnidarčič osvojil odlično drugo mesto za reprezentančnim kolegom Urankarjem, ki je prvič postal članski svetovni prvak, ima pa že veliko kolajn iz mladinskih in mlajše članske kategorije. Tako je bila sobota v Pauju precej slovensko obarvana. »Šel sem na zmago, vendar si tu z napako lahko hitro na desetem mestu,« je povedal Nejc in se veselil že pete srebrne kolajne v posamični konkurenci. »Letos sem bil na progi premagan samo dvakrat, na evropskem in tu na svetovnem prvenstvu. Obakrat sta me prehitela Slovenca, tako da je to naš veliki ekipni uspeh in sem zelo zadovoljen s srebrno kolajno,« je povedal Žnidarčič.

Kajakaš slalomist na divjih vodah Peter Kauzer je znova dokazal, da spada med najboljše tekmovalce na divjih vodah na svetu. V polfinalni vožnji je na brzicah umetnega kanala v Pauju premagal konkurenco s skoraj štirimi sekundami naskoka. V finalni vožnji je po pozneje dosojenem dotiku s prvega zdrsnil na tretje mesto s samo 29 stotinkami zaostanka za prvouvrščenim. Tudi v finalni vožnji je bil odlično na poti, znova veslal tako kot zna in v cilj priveslal z najboljšim časom finala. Že se je veselil tretjega naslova svetovnega prvaka, toda žal le nekaj minut, saj se je poleg njegovega imena kmalu pojavila zvezdica, ki nakazuje, da sodniki znova preverjajo video posnetke. Ena izmed kamer je namreč pokazala dotik, tako da so mu pribili dve kazenski sekundi, ki sta ga potisnili na tretje mesto. Pred Kauzerjem sta tako preizkušnjo končala Čeha Ondrej Tunka in Vit Prindiš. Najprej je bilo razočaranje veliko, toda po podelitvi kolajn je bil 34-letni slalomist na divjih vodah že nasmejan. »Malo mi je žal, ker je kolajna samo bronasta. Tekma je bila res dobra, vožnje so bile dobre, Ondrej in Vit sta prikazala zanju dobri vožnji. To je moja prva bronasta posamična kolajna s svetovnih prvenstev in tretja po dveh naslovih svetovnega prvaka. Zadovoljen sem s prikazanimi vožnjami, zato ne more biti grenkega priokusa,« je povedal pripadnik Športne enote Kauzer.

Aljaž Venko je na tretjem gala večeru v Šentilju v organizaciji Dejan Zavec boxing kluba prikazal najboljšo borbo večera. V tretjem izmed štirih gala večerov so slovenski borci premagali avstrijske boksarje z rezultatom 4 : 2. V kategoriji do 75 kilogramov je pripadnik Športne enote Venko boksal z avstrijskim borcem Rumplerjem in ga tudi samozavestno premagal. Za nagrado je od zdaj že boksarske legende Dejana Zavca dobil šampionski pas za najboljšo borbo večera.

Fotografije: arhiv Kajakaške zveze Slovenije