Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

07.09.2010

Znani so zmagovalci vojaškega maratona Celje - Logarska dolina

V soboto, 4. septembra, sta v okviru 26. maratona Celje - Logarska dolina Poveljstvo za podporo in Enota vojašnice Celje organizirala 16. vojaški maraton na katerem je nastopilo okrog 300 pripadnikov Ministrstva za obrambo, ki so se pomerili na 75, 42 in 17 kilometrov dolgih progah. Športno rekreativna prireditev, ki je štela tudi za evropski pokal ultramaratoncev, je skupaj privabila okoli tisoč tekačev iz Slovenije in sosednjih držav. Vse sodelujoče je na podelitvi pozdravil tudi namestnik načelnika Generalštaba SV generalmajor Alan Geder, ki je podelil pokale in medalje najboljšim tekmovalcem na 75 km in 42 km dolgi progi.

V mednarodni druščini najbolj vztrajnih in vzdržljivih je na najdaljši, 75 kilometrski, razdalji tekmovalo 35 tekačev iz obrambnega ministrstva med njimi tudi tri predstavnice nežnejšega spola. Med pripadniki Slovenske vojske je zmagal Zvonko Blatnik s časom 6 ur 4 minute in 4 sekunde. Med ekipami pa je bila najboljša ekipa 10. motoriziranega bataljona v sestavi Dominik Šenk, Gorazd Drevenšek in Miha Kosec.

Na 42 kilometrski preizkušnji, ki že peto leto poteka pod imenom Memorial Štefana Šemrova, v spomin pokojnemu poveljniku 38. vojaškega teritorialnega poveljstva polkovniku Štefanu Šemrovu, je v kategoriji stalna sestava moški prvo mesto že drugo leto zapored osvojil Aleš Žontar iz 18. bataljona za jedrsko, radiološko, kemično, biološko obrambo s časom 3 ure 6 minut in 45 sekund. Med ekipami pa je zopet zmagala ekipa Zveze slovenskih častnikov Ptuj in si tako ponovno priborila prehodni pokal za vojaški maraton Memorial Štefana Šemrova.

V teku na 17 kilometrov, kjer je bila konkurenca najhujša, je bil najhitrejši Stojan Švigelj iz 11. bataljona za zveze, ki je progo pretekel v času 1 ure 3 minut in 4 sekund. Med predstavnicami nežnejšega spola je bila najboljša Mojca Rapotec iz 10. motoriziranega bataljona s časom 1 ura 28 minut in 31 sekund.

Rezultati - MOŠKI

Rezultati - ŽENSKE

Tekmovalce je pozdravil namestnik NGŠ SV generalmajor Alan Geder

Najhitrejša ekipa na 75 km

Najboljši v kategoriji Vojaški maraton – Memorial Štefana Šemrova 42 km

Zmagovalke na razdalji 17 km

Zmagovalci na razdalji 75 km

Prehodni pokal je zopet njihov – ekipa ZSČ Ptuj