Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.02.2017

Žgank tretji na Grand Slamu, Pantar tretji na tekmi SP, Janežič za tri stotinke zgrešil DR, Macarolova se predstavlja tudi kot slikarka

Pripadnik Športne enote judoist Mihael Žgank je v nedeljo, 12. februarja, na tekmovanju Grand Slam v Parizu osvojil tretje mesto v kategoriji do 90 kilogramov. V prvi od štirih tekem za Grand Slam v letu 2017 je Mihael pokazal odlično pripravljenost in se poleg Trstenjakove kot edini Slovenec zavihtel na oder za zmagovalce. Žgank je do polfinala premagal Belorusa, Korejca in Nemca, pot do finala mu je preprečil domačin Alex Clarget. V borbi za tretje mesto se je Žgank znova zbral, premagal Gruzijca Gviniašvilija in se v domovino vrača s prvo medaljo z Grand Slama.

Pripadnik Športne enote taekwondoist Jure Pantar je na tekmi evropskega klubskega pokala, ki je hkrati štela tudi za tekmo svetovnega pokala, v turškem Beleku osvojil bronasto medaljo. V kategoriji do 69 kg je tretji dan tekmovanja Pantar premagoval vse tekmece v ringu do polfinala, kjer ga je zaustavil Nizozemec Zaoula. V tekmi za tretje mesto je znova zmagal in prejel nove 3,6 točke za napredovanje na lestvici borcev do 69 kg. Jure je povedal, da je izredno zadovoljen s prikazanimi borbami, tako da se lahko v prihodnje nadejamo še boljših predstav v ringu.

Najboljši atlet v letu 2016 Luka Janežič tudi letos prikazuje izredno formo na začetku atletske dvoranske sezone. Pripravlja se za vrhunsko uvrstitev na dvoranskem atletskem prvenstvu v Beogradu v začetku marca letos. Že na prvi tekmi je za sekundo presegel normo za to tekmovanje, pretekli petek pa se je na mednarodnem mitingu v Linzu približal lastnemu državnemu rekordu v teku na 400 metrov (46,32 sekunde) na vsega tri stotinke sekunde. S tem rezultatom se je uvrstil na 3. mesto evropske rang lestvice tekačev na 400 metrov in bo zagotovo kandidat za osvojitev medalje na prihajajočem EP v dvorani.

Pripadnica Športne enote Veronika Macarol se poleg odličnega jadranja lahko pohvali tudi z umetniško žilico. V svojem prostem času študira arhitekturo, ima pa tudi slikarsko strast, saj si po napornih treningih dušo najraje spočije v barvitem svetu, ki ga upodablja na platnu. Ob kulturnem prazniku, 8. februarju, je predstavila svojo umetniško zbirko v Koprskem domu. Ker ji ob napornih treningih primanjkuje časa za slikanje, si je po olimpijskih igrah (s Tino Mrak sta v jadrnici 470 laser zasedli 6. mesto) vzela malo več prostega časa in ustvarila kar 20 slik. To je bilo njeno najplodnejše slikarsko obdobje. »V Braziliji so me spremljale prečudovite barve in morala sem dati to iz sebe,« je povedala Veronika, ko je prišel čas odmora in počitka po olimpijadi.

Fotografije: arhiv ŠPE in osebni arhiv Veronike Macarol