Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

03.07.2017

Zaključna slovesnost tabora MORS in mladi v Veščinskem centru

V Veščinskem centru v Vipavi je v soboto potekala slovesnost ob zaključku tabora po programu MORS in mladi. Tabor se je začel v ponedeljek 26. junija in zaključil v soboto 1. julija. Od 90 dijakinj in dijakov, ki so se letos udeležili tabora MORS in mladi, ga je uspešno zaključilo 89 dijakinj in dijakov, od tega 35 deklet in 54 fantov. Skozi en teden zanimivega vojaškega usposabljanja so si nekateri tudi nabrali kakšen žulj, kar pa jih ni oviralo, da ne bi stisnili zobe in zdržali do konca. Dijaki so v tem času po programu obiskali tudi Park vojaške zgodovine v Pivki in Vojašnico Stanislava Požarja v Pivki.

Na zaključnem postroju jim je nekaj spodbudnih besed naklonil tudi njihov inštruktor štabni vodnik Sebastjan Cej, ki je dijakinjam in dijakom podelil potrdila o udeležbi na taboru MORS in mladi 2017. Dijakinje in dijaki so izbrali tudi najboljšo dijakinjo Nino Koščak in najboljšega dijaka Jurija Močnika. Oba sta prejela pohvalo poveljnice Veščinskega centra Vipava podpolkovnice Nataše Zorman in priložnostno darilo knjigo Taktika bojevanja v gorah.

Sklepno dejanje na željo dijakov pa je bila »pozicija A« in deset sklec skupaj z inštruktorji, ki so se odlično izkazali pri podajanju znanj iz vojaških vsebin na mlade udeleženke in udeležence tabora, kar se je poznalo tudi po znanju, ki so ga pridobili v tem tednu in zadovoljstvu vseh. Večina izmed udeleženih pa so ob zaključku izrazili tudi željo do vojaškega poklica in ponovno udeležbo na taboru MORS in mladi v naslednjem letu.
 
Besedilo in fotografije: višji štabni vodnik Mitja Močnik | Veščinski center