Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.12.2019

Zaključek mednarodnega tečaja za inštruktorje bližinskega bojevanja v naseljenem območju

V vojašnici barona Andreja Čehovina je bila 13. decembra 2019 slovesnost ob zaključku Mednarodnega tečaja za inštruktorje bližinskega bojevanja v naseljenem območju (BBNO) modul 1. Udeležence tečaja je na slovesnosti nagovoril polkovnik Aleš Marič, poveljnik CZU, ki jim je za opravljen tečaj čestital in podelil listine o uspešno zaključenem tečaju.

Tečaj, ki se ga je udeležilo 24 pripadnikov, od tega osem pripadnikov enot SV, pet pripadnikov civilne policije, šest pripadnikov OS Bosne in Hercegovine, trije pripadniki OS Hrvaške, en pripadnik OS Italije in en pripadnik OS Makedonije, je vodil stotnik David Kocjan s skupino inštruktorjev Enote za preverjanje bojne usposobljenosti( EPBU), ki so se ji pridružili tudi po en pripadnik iz PEST,  PSSV J7 in civilne policije.

Tečaj v Centru za združeno usposabljanje EPBU izvajajo že vse od leta 2009. Cilj pet tedenskega tečaja je usposobiti izbrane pripadnike za izvajanje usposabljanj iz bližinskega bojevanja, da s pridobljenim znanjem usposobijo pripadnike v svojih enotah.