Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

07.11.2008

Zadnji mesec delovanja 4. kontingenta Slovenske vojske v Libanonu

V torek, 4. novembra, so pripadniki 4. kontingenta Slovenske vojske, ki delujejo v okviru sil Unifil v Libanonu, prejeli medaljo Organizacije združenih narodov (OZN). Pripadnikom, ki so na misiji že pet mesecev, je medalje podelil poveljnik sektorja Zahod general Iannuccelli in se jim zahvalil za odlično opravljanje nalog.

Pripadniki slovenskega kontingenta v Libanonu delujejo na dveh lokacijah. Poveljniški del je nameščen v bazi ZN v Tibninu, pripadniki operativnega in logističnega elementa pa v bazi v Shami. Poveljniški del kontingenta je poleg rednega dela v poveljstvu sektorja Zahod aktivno sodeloval tudi pri načrtovanju in izvajanju vaj preverjanja operativne pripravljenosti sil tega sektorja. Pripadniki Izvidniškega oddelka so v petih mesecih delovanja na nalogah izvidovanja v območju odgovornosti opravili preko 10.000 kilometrov.

Vsi pripadniki so zdravi in se počutijo dobro. Povratek 4. kontingenta Slovenske vojske  je predviden v začetku decembra, ko jih bodo pri opravljanju nalog zamenjali pripadniki 5. slovenskega kontingenta, ki so že opravili vse priprave za odhod na šestmesečno operacijo.