Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

19.01.2012

Zadnje dni Libanon v znamenju obiskov visokih gostov

V soboto, 14. januarja, je Libanon obiskal generalni sekretar Organizacije Združenih narodov Ban Ki-Moon, ki se je ob tej priložnosti srečal s pripadniki oboroženih sil iz 35 držav, ki prispevajo svoje sile v mednarodni operaciji UNIFIL, med njimi tudi s 14 pripadniki 11. slovenskega kontingenta.

Generalnega sekretarja so na sedežu poveljstva sil UNIFIL v Naqouri najprej pričakali s slovesnim postrojem pripadnikov držav udeleženk, v nadaljevanju slovesnosti pa je generalni sekretar Ki-Moon podelil še priznanje španskemu generalmajorju Albertu Asarta Cuevasu, ki bo konec januarja končal svoj dvoletni  mandat poveljnika sil UNIFIL.

V ponedeljek, 16. januarja, je pripadnike kontingenta v bazi Združenih narodov v Shami obiskal nerezidenčni veleposlanik Republike Slovenije v Libanonu, s sedežem v Turčiji, dr. Milan Jazbec. Veleposlanika je ob obisku spremljal častnik konzul Republike Slovenije v Libanonu Raymond C. El-Hachem. Pripadniki kontingenta so oba gosta toplo sprejeli, veleposlanik pa jim je v sproščenem pogovoru  orisal politično situacijo tako v Libanonu kot tudi v širši regiji.

Dan so pripadniki kontingenta končali s skupno večerjo v družbi poveljnika sektorja Zahod brigadnega generala Carla Lamana. Ob tej priložnosti je veleposlanik dr. Milan Jazbec poveljniku kontingenta podpolkovniku Janezu Pungaršku izrazil svoje iskreno zadovoljstvo, ker Slovenska vojska z 11. slovenskim kontingentom na območju delovanja ostaja še naprej prepoznavna predvsem po svojem strokovnem in profesionalnem delu ter po spoštljivem odnosu do lokalnega prebivalstva.