Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

12.07.2010

Začel se je 11. študentski vojaški tabor

Danes, 12. julija, se je na vadišču Mačkovec pri Bohinjski Beli začel študentski vojaški tabor, ki ga že enajsto leto zapored organizira Poveljstvo za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje. Tabor, ki bo potekal do 24. julija, se udeležuje 134 udeležencev, od tega 118 študentov iz 19 fakultet in 16 dijakov iz 12 srednjih šol. Med vsemi udeleženci tabora je 72 deklet.
Med njimi so študenti iz Fakultete za varnostne vede, Fakultete za družbene vede, Fakultete za računalništvo in informatiko, Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, Pravne fakultete, Fakultete za farmacijo, Zdravstvene fakultete, Inštituta in akademije za multimedije, Fakultete za socialno delo, Medicinske fakultete, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, Pedagoške fakultete, Fakultete za strojništvo, Teološke fakultete, Biotehniške fakultete, Fakultete za humanistične študije, Fakultete za logistiko, Ekonomske fakultete in Fakultete za računalništvo in informatiko Maribor.
Dijaki pa prihajajo iz Šolskega centra Rudolf Maister Kamnik, Srednje ekonomske šole Maribor, Tehniškega šolskega centra Maribor, Biotehničnega izobraževalnega centra Ljubljana, Šolskega centra Ljubljana, Ekonomske šola Ljubljana, Ekonomske šole Murska Sobota, Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper, Srednje elektro šole Novo mesto, Tehničnega šolskega centra Kranj, Srednje šole Slovenska Bistrica in Srednje kemijske šole Maribor.
Taborjenje študentom in dijakom ponudi vpogled v življenje vojakov v vojašnicah in na terenu, istočasno pa jim tabor omogoča opravljanje delovne prakse. V tem času se seznanijo z glavnimi nalogami poklicnih vojakov ter oborožitvijo in opremo, ki jo uporabljajo pri usposabljanju, ter se preizkušajo tudi kot poveljniki. Takšen tabor je za študente in dijake priložnost, da teoretično znanje preizkusijo v praksi in tako spoznajo delo v Slovenski vojski.