Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

09.11.2012

Za pomoč pri odpravi posledic poplav je danes vključenih 1600 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske

Slovenska vojska tudi danes, 9. novembra, na območjih severne in severovzhodne Slovenije, ki so jih prizadele ponedeljkove poplave, pomaga prizadetim pri odpravljanju posledic vodne ujme. Od jutranjih ur je ponovno na terenu 600 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske z delovnimi stroji, še dodatnih tisoč pa je skladno z usmeritvami poveljnika sil prav tako od jutranjih ur v pripravljenosti v celjski in mariborski vojašnici. Na voljo so za morebitne okrepitve, če bo Civilna zaščita izrazila potrebo po dodatnem angažiranju Slovenske vojske na poplavljenih območjih.
Prizadetim v poplavah vojska danes pomaga na območjih Ptuja, Radelj ob Dravi, Dravograda, Markovcev, Gorišnice, Spodnjega Dupleka, Vuzenice, Ljubnega ob Savinji, Luč, Šoštanja, Gornjega Grada, Šmartnega ob Paki, Slovenj Gradca, Rečice ob Savinji in Črne na Koroškem.
Slovenska vojska bo tudi ob koncu tedna z manjšim številom pripadnikov pomagala na prizadetih območjih, v prihodnjem tednu pa bo ponovno pripravljenih 1600 pripadnic in pripadnikov.