Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

04.07.2016

Za plavalci Športne enote Slovenske vojske zelo uspešen vikend

Slovenski plavalci, pripadniki Športne enote Slovenske vojske, so pretekli vikend nastopili na odprtem prvenstvu Francije v Vichyju. Najbolje se je odrezala Anja Klinar, ki je dosegla nova državna rekorda v disciplinah 400 in 800 metrov prosto. Damir Dugonjić in Tjaša Vozel sta si priplavala srebro in bron.

Klinarjeva je v soboto, 2. julija, zasedla drugo mesto za Britanko Carlinovo in izenačila državni rekord na 800 metrov prosto z rezultatom 8:25,68. »To je veliko presenečenje, saj disciplino 800 metrov prosto plavam le za trening in zdaj se bo treba odločiti, glede na urnik na olimpijskih igrah, ali bom v Braziliji plavala tudi to disciplino.« V nedeljo, 3. julija, je bil za Anjo še uspešnejši dan, saj je zmagala v svoji paradni disciplini 400 metrov prosto in postavila nov državni rekord z rezultatom 4:06,35 (lastnica prejšnjega rekorda iz leta 2008 je bila Sara Isaković). Oba rezultata bi pomenila medaljo na preteklem evropskem prvenstvu, na olimpijskih igrah pa bi morala zadostovati za uvrstitev v finale, kar je tiha želja naše plavalke. »Očitno so se nam višinske priprave v Franciji obrestovale, zdaj bo treba formo do nastopa v Braziliji le še izpiliti,« je povedala Klinarjeva in zadovoljna zapustila plavalni bazen.

Tudi ostali plavalci iz Športne enote Slovenske vojske so na prvenstvu pustili dober vtis. Damir Dugonjić je v soboto na 50 metrov prsno zaostal le za svetovnim rekorderjem Peatyjem, v nedeljo pa je osvojil bronasto medaljo na 100 metrov prsno. Tjaša Vozel je na 100 metrov prsno zasedla tretje mesto, v disciplini 50 metrov prsno pa je zaostala le za Belgijko LaCluysejevo in osvojila srebrno medaljo.

Fotografije: arhiv Športne enote Slovenske vojske