Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.09.2015

»Vsaka zgodba ima svoj začetek in svoj konec. Takojšen odgovor 2015 ni nobena izjema«.

Večnacionalna vojaška vaja in hkrati osrednja vaja Slovenske vojske Takojšen odgovor 2015 (angl. Immediate Response) se je s postrojem udeležencev končala v torek, 22. septembra, v postojnski Vojašnici barona Andreja Čehovina.

Zbrane je nagovoril brigadir Roman Urbanč, slovenski vodja vaje, ki je izrazil svoje veselje ob tem, da so udeleženci iz devetih držav skupaj gradili boljše odnose, dosegli višjo raven znanja in okrepili razumevanje skupnih orodij in postopkov (bojnega) delovanja.

»Zavedam se, da smo po tako zahtevni dejavnosti, kot je bila ta večnacionalna in regionalno usmerjena vaja, vsi močno utrujeni. Ampak prepričan sem, da smo hkrati nadvse zadovoljni z doseženimi rezultati.«
»Biti utrujen zaradi trdega dela je dobro. Večji ko je vložen napor, boljše rezultate lahko pričakujemo in večje uspehe dosežemo,« je še poudaril brigadir Urbanč.

Ameriški vodja vaje polkovnik William Glaser se je vsem udeležencem zahvalil za prispevek k uspehu letošnjega Takojšnjega odgovora, v duhu treh B-jev »Be brief – Be brilliant – Be gone« pa je vsem skupaj sporočil: »Na svidenje prihodnje leto.«

Foto: vojakinja Martina Podkrižnik, 1. BR