Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

19.06.2017

Vsaka kaplja šteje in vsak korak je pomemben

Mirovniki Združenih narodov, ki delujejo v okviru sil Unifil v Libanonu, so se prejšnji teden odzvali prošnji lokalnega prebivalstva in Rdečega križa Libanon za darovanje krvi. V Libanonu se vsak dan spoprijemajo z ekstremnim pomanjkanjem krvi, še posebno v času ramazana, ker muslimani zaradi posta ne morejo darovati. Tako je poveljstvo sektorja zahod Unifila v okviru mednarodnega dneva krvodajalstva organiziralo veliko krvodajalsko akcijo, ki bo potekala vsak mesec in postala ena izmed dobrih praks prispevka Unifila k izboljšanju razmer na območju odgovornosti.

Tudi pripadniki 22. kontingenta SV, ki v času krvodajalske akcije niso bili na nalogah, so se prostovoljno udeležili darovanja. Pridružili so se več kot stotim mirovnikom iz Italije, z Irske in iz Armenije, ki so ta dan darovali. Tako je maloštevilen kontingent z darovanjem in pomočjo pri organizaciji spet pokazal, da je Slovenska vojska kljub majhnosti pomembna ter poznana povsod.

Med darovalci sta bila tudi brigadir Francesco Olla ter poveljnik sektorja zahod in poveljnik Unifila generalmajor Michael Baery. Ta je v izjavi poudaril, da je zaščita civilistov del mandata Unifila in da tudi to majhno darovanje prispeva h končnemu cilju misije, in sicer vzpostavitvi varnega in stabilnega okolja v Južnem Libanonu.