Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

21.04.2017

Vrhunski športniki, zaposleni v Slovenski vojski, so se usposabljali na Pokljuki

Od torka, 18., do četrtka, 20. aprila, je Vojaški objekt Rudolfa Badjure na Pokljuki gostil pripadnike Športne enote Slovenske vojske na vojaškem strokovnem usposabljanju. V okviru pogodbe o zaposlitvi so vrhunski športniki dolžni enkrat letno opraviti tridnevno usposabljanje, katerega cilj je, da spoznajo določene vojaške vsebine in hkrati spoznavajo vojašnice, ki delujejo znotraj Slovenske vojske.

Na usposabljanju je bilo 15 pripadnikov, predvsem tistih iz zimskih športov, ki so trenutno v fazi odmora ali bazičnega treninga za naslednjo sezono. Tovrstna usposabljanja športna enota organizira trikrat letno (april, oktober, november) in na ta način športnikom omogoči možnost udeležbe glede na njihovo odsotnost oz. tekmovalni ritem.

Program usposabljanja je prvi dan zajemal postrojitvena pravila, drugi dan so se športniki najprej seznanili s teorijo in tehniko streljanja na biatlonskem tekmovanju, pred pohodom na Viševnik pa opravili še slovesno zaprisego, zadnji dan pa so spoznali še vsebine gorništva.

Fotografije: Daniel Mlakar in Igor Primc