Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

14.10.2016

Vrhunski športniki na Kočevskem

Od torka, 11., do četrtka, 13. oktobra, so se vrhunski športniki in športnice, pripadniki Športne enote Slovenske vojske, usposabljali v okolici Vojaškega objekta Škrilj – Zdihovo. V okviru pogodbe za zaposlitev so vrhunski športniki dolžni enkrat letno opraviti tridnevno usposabljanje, katerega cilj je, da se spoznajo z določenimi vojaškimi vsebinami in hkrati spoznavajo vojašnice, ki delujejo znotraj Slovenske vojske.

Tokrat so se športnikom predstavili pripadniki Enote za specialno delovanje, ki svoje poslanstvo opravljajo na območju Kočevske Reke. Z velikim zanimanjem so športniki uživali v naravi in poizkusili, kako se mora vojak znajti v za njih novih okoliščinah.

Zadnji dan usposabljanja so športniki in športnice opravili še slovesno zaprisego in se predstavili trem osnovnim šolam v Kočevju. Aktivnost je bila organizirana skupaj s tamkajšnjo občino. V športni dvorani Kočevje so športniki pred polno dvorano osnovnošolcem povedali nekaj o svojih treningih, izkušnjah iz raznih tekmovanj in seveda o svojih tekmovalnih uspehih.

Fotografije: desetnik Daniel Mlakar, Igor Primc