Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

19.11.2014

Vrhovni poveljnik Zavezniškega poveljstva za transformacijo general Jean-Paul Paloméros na obisku v nastajajočem Natovem centru odličnosti za gorsko bojevanje

Vrhovni poveljnik Zavezniškega poveljstva za transformacijo general Jean-Paul Paloméros se je v torek, 18. novembra, ob koncu svojega obiska v Sloveniji srečal s pripadniki Slovenske vojske v nastajajočem Natovem centru odličnosti za gorsko bojevanje (NCOGB) v Poljčah.

»Polkovnik Boštjan Blaznik je generalu Palomérosu predstavil potek aktivnosti ustanavljanja NCOGB. Z akreditacijo v letu 2015 bo NCOGB dosegel vse svoje cilje v nacionalnem in mednarodnem okolju, saj bo učinkovito povezoval interese zveze Nato z interesi Republike Slovenije in državami članicami centra odličnosti. Z akreditacijo se bo dokončno utrdil polnopravni status centra, saj mu bodo odprte poti za neposredno sodelovanje z enotami in poveljstvi zveze Nato ter različnimi Natovimi agencijami in šolami,« je ob koncu pojasnila ena izmed prihodnjih sodelavk NCOGB stotnica Karmen Poklukar ter dodala, da bo Republika Slovenija hkrati z izpolnitvijo zaveze o ustanovitvi NCOGB znova potrdila status kredibilne in odgovorne članice zveze Nato.
 
 
Fotografije: desetnik Boštjan Pogorevc, Kabinet načelnika GŠSV