Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

12.09.2013

Vrhovni poveljnik obrambnih sil Republike Slovenije obiskal pripadnike in pripadnice 27. slovenskega kontingenta v silah KFOR na Kosovu

V sredo, 11. septembra, je v bazi Villagio Italia pri Peći, pripadnike in pripadnice 27. slovenskega kontingenta v silah KFOR na Kosovu obiskal predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor.

Ob tej priložnosti je poveljnik kontingenta podpolkovnik Robert Klinar vrhovnemu poveljniku obrambnih sil najprej predstavil šestmesečno delo 27. slovenskega kontingenta,  slovenski vojaki pa so predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja seznanili še z vsakodnevnimi nalogami ter mu predstavili oborožitev in opremo, ki jo uporabljajo v mednarodni operaciji. Osrednji dogodek obiska je bil nagovor predsednika Pahorja, v katerem je poudaril vlogo Slovenske vojske pri zagotavljanju stabilnosti v regiji. Izrazil je iskreno zahvalo za profesionalno opravljanje zaupanih nalog.

V okviru obiska na Kosovu se je vrhovni poveljnik obrambnih sil srečal tudi z novim poveljnikom sil KFOR generalmajorjem Salvatorejem Farino in poveljnikom Večnacionalne bojne skupine Zahod polkovnikom Pierpaolom Giacominijem Tiveronom.