Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

21.12.2009

Vrhovni poveljnik obrambnih sil Republike Slovenije obiskal pripadnice in pripadnike 20. slovenskega kontingenta na Kosovu

Včeraj, 21. decembra, sta se ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner v delegaciji predsednika Republike Slovenije in vrhovnega poveljnika obrambnih sil dr. Danila Türka mudila na obisku pri pripadnicah in pripadnikih 20. slovenskega kontingenta na Kosovu.
V okviru obiska na Kosovu sta se ministrica za obrambo in načelnik generalštaba dopoldan ločeno sestala s kosovskim ministrom za obrambo Fehmijem Mujoto in načelnikom Generalštaba Kosovske vojske generalom Selimijem ter si ogledala Center za usposabljanje kosovskih varnostnih sil v Uroševcu.
V popoldanskem delu obiska je člane slovenske delegacije v Prištini sprejel poveljnik sil Kfor general Markus Bentler, v Budisavcih pa so si ogledali aktivnosti Slovenske vojske na tem območju. Obisk so sklenili v vojaški bazi Villagio Italia v Peći, kjer je nastanjena glavnina 20. kontingenta Slovenske vojske. Sprejel jih je poveljnik večnacionalnega poveljstva Zahod, brigadni general Roberto D'Alesandro. Predsednik dr. Danilo Türk je svoj obisk na Kosovu zaključil z udeležbo na proslavi ob slovenskem dnevu samostojnosti in enotnosti, kjer je nastopil kot slavnostni govornik.

Foto: Emil Jalovec, GŠSV