Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

14.05.2013

Vrhovni poveljnik obrambnih sil ob dnevu Slovenske vojske

Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor je ob dnevu Slovenske vojske priredil sprejem za predstavnice in predstavnike Ministrstva za obrambo Republike Slovenije in častniški zbor Slovenske vojske.

Predsednik Pahor se je ob sprejemu, ki ga je priredil pred dnevom Slovenske vojske, pripadnikom Slovenske vojske uvodoma v imenu države in vseh njenih ljudi zahvalil za vestno in predano služenje domovini ter za delo, ki ga vojakinje in vojaki, častnice in častniki kljub zahtevnejšim okoliščinam vestno in predano opravljajo. Poudaril je, da Slovenska vojska uživa med ljudmi veliko zaupanje, kar je v teh časih največje priznanje.

»Kriza se ni ognila vojski in njena pripravljenost deloma trpi, vendar ne v taki in tolikšni meri, da bi bila ogrožena nacionalna varnost, da bi bila ogrožena varnost častnikov in častnic, vojakinj in vojakov, ki služijo v mirovnih misijah in da Slovenska vojska ne bi mogla priskočiti na pomoč našim ljudem, ko se zaradi naravnih ali drugih nesreč znajdejo v stiski,« je dejal predsednik in spomnil, da je bila pred dvaindvajsetimi leti »naša prihodnost odvisna od vašega poguma, pripravljenosti, moralne in sleherne privrženosti domovini«.

Predsednik je na koncu dodal, da Slovenska vojska uživa zaradi profesionalnega in organiziranega dela velik ugled tudi v tujini. Prisotne je prosil, da prenesejo njegove čestitke in zahvalo tudi drugim pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske.

> Video posnetek (Youtube MORS); avtor: Borut Podgoršek, MORS

Foto: Nebojša Tejić, STA