Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

24.07.2010

Vrhovni poveljnik obrambnih sil dr. Danilo Türk si je v Novem mestu ogledal usposabljanje pripadnikov 14. slovenskega kontingenta Isaf

Danes, 24. julija, si je predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil dr. Danilo Türk v Vojašnici Novo mesto ogledal usposabljanje pripadnikov 14. slovenskega kontingenta Isaf. Usposabljanje sta si ogledala tudi ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner.

Pripadniki 14. slovenskega kontingenta so vrhovnemu poveljniku predstavili dosedanje priprave kontingenta in potek usposabljanja ter ga seznanili z nalogami, ki jih še čakajo pred načrtovanim oktobrskim odhodom v mednarodno operacijo sil Isaf v Afganistan. Pred prevzemom naloge na zahodu Afganistana bodo opravili še dodatna usposabljanja na območju odgovornosti. Vrhovni poveljnik si je ogledal tudi taktično vajo delovanja kontingenta, kjer so mu prikazali eno izmed situacij iz nabora nalog, ki jih bodo opravljali v Afganistanu.

14. slovenski kontingent bo jeseni prevzel samostojno vodenje lastne Operativne skupine za mentorstvo in povezavo. Trenutno poteka druga faza usposabljanja, v kateri je poudarek na skupinskem urjenju. 19. julija se je slovenskemu kontingentu pridružilo tudi 11 pripadnikov ameriške vojske, ki bodo dopolnjevali mentorstvo nekaterim dolžnostim v poveljstvu in eni izmed petih čet afganistanskega bataljona.

Foto: Emil Jalovec, GŠSV

Flash is required!

Predsednik RS in vrhovni poveljnik obrambnih sil dr. Danilo Türk - govor


Flash is required!

Predsednik RS in vrhovni poveljnik obrambnih sil dr. Danilo Türk - izjava


Flash is required!

Poveljnik 14. slovenskega kontingenta Isaf polkovnik Vojteh Mihevc


Flash is required!

Predsednik RS in vrhovni poveljnik obrambnih sil dr. Danilo Türk (avtor: Borut Podgoršek, MORS)


Flash is required!

Poveljnik 14. slovenskega kontingenta Isaf polkovnik Vojteh Mihevc (avtor: Borut Podgoršek, MORS)