Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

24.06.2010

Vrhovni poveljnik obrambnih sil dr. Danilo Türk ob dnevu državnosti prek videokonference čestital pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske v tujini

Danes, 24. junija, je predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil dr. Danilo Türk na Ministrstvu za obrambo preko videokonference ob dnevu državnosti čestital pripadnikom in pripadnicam Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah v Afganistanu, Bosni in Hercegovini, Kosovu, Libanonu in Makedoniji ter pripadnikom in pripadnicam, ki delajo na vojaških predstavništvih v Norfolku, Monsu in Bruslju.

Ob tej priložnosti so poveljniki kontingentov in vodje predstavništev Slovenske vojske v tujini vrhovnemu poveljniku poročali o svojem delu, počutju in vzdušju v okviru svojih kontingentov in vojaških predstavništev.

V nagovoru je predsednik republike pohvalil delo pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske ter izrazil zadovoljstvo nad dejstvom, da so povsod, kjer delujejo izven meja Slovenije visoko cenjeni med lokalnim prebivalstvom, še posebej pa je zadovoljen, da vlada med pripadniki in pripadnicami Slovenske vojske v tujini visoka kohezija.  

Pripadnike in pripadnice Slovenske vojske sta pozdravila tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner in poveljnik sil generalmajor Alan Geder.

To je bila že druga videokonferenca s pripadniki in pripadnicami slovenskih kontingentov in predstavništev Slovenske vojske v tujini, na kateri se je z njimi pogovarjal vrhovni poveljnik obrambnih sil Republike Slovenije dr. Danilo Türk. Prvič se je z njimi preko videokonference pogovarjal 15. maja lani ob dnevu Slovenske vojske.

Foto: Tomaž Harle, GŠSV

Flash is required!

Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil dr. Danilo Türk


Flash is required!

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner


Flash is required!

Poveljnik sil generalmajor Alan Geder


Flash is required!

Video posnetek 1 - avtor: Branko Petrovič, MORS


Flash is required!

Video posnetek 2 - avtor: Branko Petrovič, MORS


Flash is required!

Video posnetek 3 - avtor: Branko Petrovič, MORS