Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

20.05.2013

Vojašnice Slovenske vojske so odprle vrata obiskovalcem

V soboto, 18. maja, so vojašnice Slovenske vojske v okviru praznovanja dneva Slovenske vojske pod geslom »Slovenska vojska v koraku s časom – za izzive prihodnosti« odprle vrata obiskovalcem.

Pripadniki in pripadnice Slovenske vojske so več tisoč obiskovalcev gostili v vojašnicah Slovenske vojske, in sicer v Vojašnici slovenske Teritorialne obrambe v ljubljanskem Šentvidu, Vojašnici Vincenca Repnika v Slovenski Bistrici, Vojašnici Franca Rozmana Staneta v Celju, Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki, Vojašnici generala Maistra in Vojaškem objektu Kadetnica v Mariboru, Vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu, Vojašnici Murska Sobota, Vojašnici Petra Petriča v Kranju ter Vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli. Ob tej priložnosti so si obiskovalci lahko ogledali oborožitev, opremo, vozila in plovila, pa tudi nastanitvene objekte Slovenske vojske. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše obiskovalce, ki so skozi igro spoznavali vojaški poklic.

Z odkritjem plošče ob vhodu v celjsko vojašnico je v okviru dneva odprtih vrat vojašnice potekala tudi slovesnost ob imenovanju vojašnice v Vojašnico Franca Rozmana Staneta.

Fotografije: Slovenska vojska